Hertenkampen mogen toch blijven bestaan

Hertenkampen mogen toch blijven bestaan

Hertenkampen mogen blijven bestaan. De kampen werden eerder bedreigd omdat er een verbod op het houden van dam- en edelherten zou komen. Maar voor de dieren gaat een uitzondering gelden.

“Na de publicatie van het voorstel van de huis- en hobbydierenlijst is er
maatschappelijk veel aandacht geweest voor deze lijst. Er waren veel
instemmende reacties, maar ook zorgen, met name van houders van damherten en edelherten in hertenkampen”, aldus demissionair minister Piet Adema (Landbouw) dinsdag.

De houders hebben volgens de bewindsman aandacht gevraagd voor het feit dat “hertenkampen in Nederland een lange geschiedenis kennen, op grote schaal voorkomen en een maatschappelijk waarde hebben”. Dat heeft Adema doen besluiten een permanente vrijstelling te verlenen aan houders van damherten en edelherten.

(Bron Nu.nl)

Nieuwe bewoners Kinderboerderij

Nieuwe bewoners Kinderboerderij

Helaas overleed op 19 oktober het boegbeeld van de kinderboerderij ‘Arie de ezel’. Na meer dan 10 jaar bij Jong Leven kwam een einde aan zijn gezelschap. Arie wordt nog alle dagen gemist door bezoekers en medewerkers. Daarom zijn ze bij de kinderboerderij extra blij met de komst van hun ‘Nieuw Leven’.

Ezelin moeder Luna en haar zoon Bo mochten afgelopen week hun nieuwe verblijf verkennen, al moeten ze daar wel nog een beetje aan wennen.

Gelukkig komen ze van een plek waar erg goed voor ze gezorgd is en ze gewend zijn aan mensen. De kinderboerderij gaat er alles aan doen om Luna en Bo ook hier bij Jong Leven een mooi leven te geven op de kinderboerderij.

Contract ondertekenen Vonk

Contract ondertekenen Vonk

Op 05-09-2023 is het nieuwe contract

tussen Vonk en Kinderboerderij Jong Leven getekend.

Vonk gaat weer een schooljaar lang op onze kinderboerdij lessen geven

aan de leerlingen in een praktijkomgeving

Lentefeest op de kinderboerderij

Lentefeest op de kinderboerderij

Lentefeest op de kinderboerderij

Op 2e Pinksterdag vieren we samen met volkstuinvereniging West-Beverkoog het lentefeest. Op de kinderboerderij zijn er van 14:00-16:00 allerlei activiteiten te doen. Natuurlijk kun je van dichtbij bekijken hoe onze schapen geschoren worden. Er is een rad van fortuin met leuke prijzen, er wordt een demonstratie wol spinnen gegeven en A6 creatief exposeert met schilderijen in een dierenthema. Uiteraard zijn er voor de kinderen allerlei activiteiten te doen.

Op de volkstuinvereniging ben je welkom van 10:00 tot 16:00. Er is een plantjesmarkt, tombola, bonsai-tentoonstelling, een foto-speurtocht en er zijn allerlei snacks te verkrijgen.

De toegang is op beide locaties gratis.

Gezocht; vrijwilligers voor onze zondagploeg

Gezocht; vrijwilligers voor onze zondagploeg

Aangezien een deel van onze jeugdvrijwilligers van de zondagochtendploeg is gaan studeren, zijn we bezig met het samenstellen van een nieuwe ploeg. Lijkt het je wat om ons te komen versterken, neem dan contact op via het onderstaande nummer en lees de volgende voorwaarden:

We zoeken jongeren:
- vanaf 14 jaar oud
- die zelfstandig kunnen werken
- die niet bang zijn voor dieren, ervaring met dieren is niet persé nodig wij leren je graag hoe de verzorging gaat
- die openstaan om te leren en samen te werken met andere jongeren (maar soms ook volwassenen)
- die aanwezig kunnen zijn op de kinderboerderij op zondag van 10:00-12:00

Werkzaamheden bestaan voornamelijk uit voeren maar er moet soms ook een hok schoongemaakt worden, dit moet geen probleem vormen.

Wil je meer informatie of jezelf opgeven? Stuur dan een whatsapp bericht naar Sanne, ze is bereikbaar op: 06-1125 4810

Vonk en kinderboerderij Jong Leven tekenen samenwerkingsovereenkomst.

Vonk en kinderboerderij Jong Leven tekenen samenwerkingsovereenkomst.

Op 30 augustus hebben Vonk (voorheen Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland) een samenwerkingsverband getekend. Op vaste momenten in de week komen studenten van de mbo opleiding dierverzorging niveau 2 op de boerderij om lessen te volgen en examens af te leggen.

Versier een vlinder en win een leuke prijs!

Versier een vlinder en win een leuke prijs!

Op 10 en 11 september doen wij mee aan de kunstroute tijdens de nazomerfeesten van Sint Pancras. In het hele dorp kun je kunst van allerlei kunstenaars bekijken. Op de kinderboerderij kun je prachtige vlinders zien die door de kinderen uit Sint Pancras en omgeving gemaakt zijn. Op beide dagen kan er gestemd worden en de vlinder met de meeste stemmen wint een leuke prijs!

Wil je meedoen met de wedstrijd en een mooie vlinder versieren? Download de kleurplaat van de vlinder dan hier en lever deze in vóór 10 september op de kinderboerderij. De winnaar wordt op 11 september om 17:00 gebeld.

Meer informatie over de kunstroute vind je hier.

Lentefeest 2022 ondanks de regen goed bezocht!

Lentefeest 2022 ondanks de regen goed bezocht!

‘Het is gestopt met zacht regenen, het regent nu hard...’
Wat viel er een regen tijdens het lentefeest vandaag, gelukkig weerhield dit de bezoekers niet om evengoed langs te komen. We hadden flink wat tenten neergezet zodat er altijd een plekje om te schuilen was. Jan Ros liet zien hoe het schapen scheren in zijn werk gaat. Er stonden bankjes om zijn werkplek heen zodat dit tafereel goed te bewonderen was. De geschoren vacht ging direct door naar de dames achter het spinnewiel. Een oude ambacht wat je niet veel meer tegenkomt en hierdoor erg leuk om te zien is, vooral voor de jeugd. De jeugd was overigens goed vertegenwoordigd. Zij hielpen met allerhande klusjes tijdens het feest. Bij het rad van avontuur konden er leuke prijzen gewonnen worden, heel wat bezoekers gingen met een mooie prijs richting huis.
In de educatieve ruimte waren er weer leuke activiteiten voor de kinderen voorbereid. Zo kon je een schaap van hout scheren, een schaap knutselen, boerderij-memory spelen, je fijne motoriek oefenen door schapenwol in houten schaapje te stoppen en er hing informatie over het schaap.
De dames van de catering zorgden voor koffie, thee, koek en ook waren er ijsjes en zakjes chips.
Kortom, ondanks de regen een mooie middag!

Pasen 2022 - een groot succes!

Pasen 2022 - een groot succes!

De eerste activiteit van 2022 vond vandaag, op 1e paasdag, plaats. Wat was het een mooie dag met veel bezoekers en heerlijk weer. In en om de kinderboerderij lagen plastic eieren verstopt. Als je een ei gevonden had, kon je deze ruilen voor een echt ei en deze daarna schilderen. Verder waren er nog wat spelletjes te doen zoals Paas-yoga, kleuren en knutselen en er kon met kuikentjes geknuffeld worden. In de educatieve ruimte kon je de broedmachine bekijken en toevallig kwam er ook net een kuikentje uit een ei. In de nieuwsbrief die onlangs verspreid is, stond een prijsvraag. Als je wist hoeveel eieren er in die brief verstopt zaten, won je een chocolade-haasje.
De paashaas was er uiteraard ook en huppelde vrolijk over de kinderboerderij. Voor alle bezoekers was er koffie/thee met cake en natuurlijk was er ook limonade.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag. We willen alle kinderen, papa‘s, mama’s, opa‘s, oma’s en andere bezoekers bedanken voor alle gezelligheid en natuurlijk ook onze vrijwilligers voor hun inzet van vandaag.

Het volgende evenement is op tweede pinksterdag. Er worden die dag schapen geschoren en er is een rad van avontuur met leuke prijzen. Van 14:00-16:00 is iedereen van harte welkom!

Kinderboerderij mag voorlopig openblijven

Kinderboerderij mag voorlopig openblijven

Goed nieuws! Omdat wij een stichting zijn en geen winstoogmerk hebben, mogen wij als kinderboerderij gewoon openblijven. Wel vragen we elke bezoeker om zich te houden aan de richtlijnen die door het RIVM opgesteld zijn.
Kom dus gezellig langs en bekijk het nieuwe vrijwilligersverblijf van dichtbij of maak kennis met Fabian de goudfazant, Arie de ezel, Lola en Teun onze varkens of Happy, onze altijd vrolijke lama. Onze dieren vinden het altijd leuk om bezoek te krijgen.

Prachtige opbrengst Rabo ClubSupport

Prachtige opbrengst Rabo ClubSupport

Dankzij iedereen die op ons gestemd heeft, hebben we een bedrag van €1434,43 in ontvangst mogen nemen. Dit bedrag wordt besteed aan ons nieuwe vrijwilligersverblijf.
Ontzettend bedankt allemaal!

Lammetjes in de herst?

Lammetjes in de herst?

Nee, natuurlijk niet! Maar om ervoor te zorgen dat er wel lammetjes in de lente zijn, beginnen we hier al in de herfst mee. Zo komen er de komende periode dekbokken en dekrammen die bij de ooien en geiten gezet worden. Afgelopen week is er een dekram bij de zwartblessen geplaatst. Ze staan aan de Twuyverweg en de dekram is te herkennen aan het gele blok op zijn borst. Op die manier kunnen wij zien of de ooien al gedekt zijn. Er staat daarna namelijk een gele afdruk op de rug van de ooi.

In de krant - Vrijwilligersverblijf bij Jong Leven krijgt gestalte

In de krant - Vrijwilligersverblijf bij Jong Leven krijgt gestalte

SINT PANCRAS – Het project ‘Renovatie en verduurzamen van het vrijwilligersverblijf’ bij Kinderboerderij Jong Leven in Sint Pancras krijgt steeds meer gestalte. Afgelopen weekend werden de zonnepanelen aangebracht.

“Het nieuwe vrijwilligersverblijf wordt een plaatje”, zegt Yde Bouma, medeoprichter, voorzitter en beheerder. “Er is zoveel mooi werk verricht door onze vrijwilligers met steun van vakmensen. We mogen hier met z’n allen trots op zijn.”

Het project wordt geheel door vrijwilligers uitgevoerd, behalve de levering van de kunststofkozijnen. Zelfs de aanpassing van onze elektrische installatie is door een daarvoor gecertificeerde vrijwilliger gerealiseerd, waardoor qua elektra alles voor de toekomst weer up to date en veilig is. Het is fijn, dat we daarvoor zelf van die vakmensen in ons midden hebben.

Fondsen en sponsors
Om een kinderboerderij draaiende te houden is jaarlijks veel geld nodig. “Onze belangrijkste inkomsten zijn de financiële bijdragen van onze donateurs. Je kan wel stellen dat bijna negentig procent van de huishoudens uit Sint Pancras donateur is. Daar zijn we heel blij mee. Ook dankzij de jaarlijkse subsidie van de gemeente Langedijk en de ondersteuning van veel sponsors en regionale Fondsen kunnen we het hoofd boven water houden. Voor het project Vrijwilligersverblijf hadden we 30.000 euro begroot.

Yde Bouma denkt met zijn 73 jaar nog geen moment aan stoppen. “Mocht dat wel in de toekomst gebeuren, danstaan de mensen al klaar om me op te volgen. Maar zover is het nog niet. Ik geniet hier nog iedere dag van.”

Wat nog moet gebeuren: Als het project gereed is: een feestelijke opening. En wie weet een mooie naam voor ons nieuwe verblijf.Het oude gebouwtje had de naam: “t Hossie.

De renovatie en het verduurzamen van ons vrijwilligersverblijf komt dichterbij

De renovatie en het verduurzamen van ons vrijwilligersverblijf komt dichterbij

Afgelopen week hebben we financiële toezeggingen gekregen van Stichting Lief Langedijk (€5.000,-) en het Kossen Leijenfonds(€3.000,-). Daarnaast hebben we afgelopen periode een leuk bedrag aan giften mogen ontvangen. Waarvoor onze dank.

We zijn nog in afwachting van honorering van een aanvraag bij een ander fonds; mocht dit positief uitvallen, dan zullen we medio april kunnen starten met realisatie van het project, mits Corona verder geen roet in het eten gaat gooien.

In onze jaarlijkse nieuwsbrief, rond die tijd, zullen we u nader informeren, alsook over onze jaarlijkse donatieronde.

We vinden het nu ook jammer dat we als gevolg van Corona voorlopig nog gesloten zijn voor publiek, hopelijk kunnen we eind maart weer open, dan worden namelijk de eerste lammetjes weer verwacht.

Wil je ons helpen met onze droom? Via onze website kun je eenvoudig een donatie doen. Alle beetjes helpen!

Kinderboerderij tijdelijk gesloten

Kinderboerderij tijdelijk gesloten

Vanwege de nieuwe maatregelen die afgelopen dinsdag bekend zijn gemaakt, is de kinderboerderij de komende 2 weken gesloten.

Natuurlijk kun je wel een rondje langs de kinderboerderij maken, er is evengoed genoeg te zien!

Jong Leven is één van de goede doelen van De Vriendenloterij, kies jij ook voor ons?

Jong Leven is één van de goede doelen van De Vriendenloterij, kies jij ook voor ons?

Bij De Vriendenloterij kunnen deelnemers zelf bepalen welk goed doel, club, vereniging of stichting zij steunen. Ook de kinderboerderij kan gesteund worden. Er gaat 40% van de waarde van het lot naar de kinderboerderij. Dit kan per lot al oplopen tot zo’n €80,- per jaar. De eerste personen hebben zich al gemeld. Ben jij de volgende?

Je kunt ervoor kiezen om met je lot(en) mee te spelen voor alle goede doelen die de VriendenLoterij steunt of om één specifiek doel te kiezen voor jouw lotnummer(s). Dit kun je aangeven bij aankoop van een nieuw lot.

Het is ook mogelijk om het goede doel bij je huidige lot(en) te wijzigen door te bellen met onze Ledenservice via 088 - 020 1020.

Nieuwe boeken binnen van Kinderzwerfboek!

Nieuwe boeken binnen van Kinderzwerfboek!

Kinderboerderij Jong Leven is al jaren KinderzwerfboekStation. De boeken die bij ons in de educatieve ruimte liggen, mogen meegenomen worden en nadat het boek gelezen is, is het de bedoeling dat het boek weer verder gaat zwerven. Terugbrengen naar de kinderboerderij mag natuurlijk ook. Het motto van Kinderzwerfboek is niet voor niets: Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven...

We hebben afgelopen week weer allemaal nieuwe boeken ontvangen, dus kom gezellig langs en neem een boek mee! Heb je zelf boeken die je niet meer leest? Lever ze bij ons in!

4 oktober - Werelddierendag

4 oktober - Werelddierendag

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Ieder jaar vieren wij dit feest ook op de kinderboerderij. We verwennen de dieren met een uitgebreid groente-buffet en voor de kinderen organiseren we leuke spelletjes. Ook dit jaar gaan we Werelddierendag vieren. Natuurlijk nog wel onder voorbehoud vanwege de huidige situatie. Als er meer bekend is over het programma, zullen we dat hier en op onze social media bekendmaken.

Uitreiking Martin Neesen Prijs 2020 - Jong Leven grijpt mis

Uitreiking Martin Neesen Prijs 2020 - Jong Leven grijpt mis

Eerder dit jaar werden wij genomineerd voor de Martin Neesen Prijs. Deze prijs werd in 2015 in het leven geroepen door Marieke Neesen-Barten nadat haar man Martin Neesen in 2015 op 73-jarige leeftijd overleed. De prijs is ondergebracht bij Stichting Lief Langedijk. Zij zorgen jaarlijks voor de nominaties en de prijsuitreiking.

3 genomineerden

Elk jaar zijn er 3 genomineerden. Dit jaar waren dat: Stichting vrienden van de Sint, Stichting Langedijk Waterrijk en wij, Stichting kinderboerderij Jong Leven. De prijsuitreiking zou dit jaar op 20 maart plaatsvinden maar in verband met Corona werd dit uitgesteld.

De prijsuitreiking

De prijsuitreiking vond dit jaar online plaats. Via de Facebookpagina van Lief Langedijk werd er bekendgemaakt wie de winnaar zou zijn. Het bestuur zat klaar op de kinderboerderij en volgde de live-uitzending via een groot scherm. Om 20:00 was het dan zover. Op de beelden was al snel te zien dat Stichting Lief Langedijk niet in de buurt van de kinderboerderij rondliep. Helaas, wij grepen mis maar Stichting Langedijk Waterrijk won de geldprijs van €10.000 en de bokaal. Stichting Langedijk Waterrijk, gefeliciteerd namens ons bestuur.

Vrijwilligersverblijf

Als we de 10.000 euro zouden winnen, dan hadden we die besteed aan een nieuw vrijwilligersverblijf. Zoals de meesten wel weten, is deze nodig aan vervanging toe. Het nieuwe vrijwilligersbedrijf komt er wel maar dat zal nu iets langer duren. Eerst zorgen dat we budget hebben. Hoe we dit gaan doen, daar komen we later nog een keer op terug maar voor nu mogen jullie uiteraard altijd een donatie doen. Dit kan gewoon via deze website. Alle beetjes helpen!

In memoriam

In memoriam

Diep bedroefd hebben we kennisgenomen van het overlijden van onze vrijwilliger Wouter Veldt.
Een fijne, trouwe en behulpzame “makker”, die van alle “markten” thuis was.
We zullen hem missen….
Zijn vrouw Rina, (klein)kinderen en naasten, wensen wij veel sterkte komende tijd.

Bestuur en vrijwilligersteam van Kinderboerderij Jong Leven

Kinderboerderij Jong Leven gaat weer open!

Kinderboerderij Jong Leven gaat weer open!

Goed nieuws, want we gaan weer open vanaf zaterdag 13 juni! Dit zijn onze openingstijden:

Zaterdag van 09:00-12:00 en van 14:00-16:00
Zondag van 10:00-12:00 en van 14:00-16:00
Woensdag van 14:00-16:00

Dit zijn onze voorzorgsmaatregelen inzake Covid-19. We verzoeken iedereen vriendelijk om hier rekening mee te houden en de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen:

* Er mogen maximaal 25 bezoekers aanwezig zijn op de kinderboerderij.
* Iedere bezoeker pakt een genummerd geel label bij de ingang. Als de labels op zijn, wacht dan tot een bezoeker de kinderboerderij verlaat.
* Kinderen onder de 12 jaar mogen de kinderboerderij alleen bezoeken onder begeleiding van een volwassene.
* Iedere bezoeker dient de handen te ontsmetten met de desinfecterende gel die bij de ingang staat.
* Op het terrein staat een looprichting aangegeven, we vragen iedereen zich hier aan te houden.
* Er kan geen gebruik worden gemaakt van het toilet op de kinderboerderij.
* Bezoekers mogen maximaal 60 minuten op de kinderboerderij aanwezig zijn.
* Ontsmet het gele label bij het verlaten van de kinderboerderij.

Indien de maatregelen niet kunnen worden gehandhaafd, moeten we wederom de poorten sluiten. We vragen iedereen daarom zich aan de regels te houden.

Alvast bedankt voor de medewerking en natuurlijk heel veel plezier gewenst!

Stichting Lief Langedijk schenkt Jong Leven hogedrukreiniger waarna heropening van de kinderboerderij gepland staat op zaterdag 13 juni.

Stichting Lief Langedijk schenkt Jong Leven hogedrukreiniger waarna heropening van de kinderboerderij gepland staat op zaterdag 13 juni.

Een goede hogedrukreiniger, dat is wat kinderboerderij Jong Leven nodig heeft om de accommodatie hygiënisch te houden. Geen huis-tuin-en-keuken apparaat maar een degelijke voor veelvuldig gebruik. Jong Leven was hoognodig toe aan zo’n goede hogedrukreiniger. Stichting Lief Langedijk heeft dit mogelijk gemaakt door deze te schenken, waar wij ontzettend dankbaar voor zijn. Ook precies op het juiste moment zodat de kinderboerderij van voor tot achter grondig schoongemaakt kan worden voor de beoogde heropening op 13 juni.

Het binnenterrein van Jong Leven is sinds de corona-maatregelen gesloten voor publiek maar mag weer open als er volgens de richtlijnen van het RIVM bepaalde maatregelen worden getroffen. Er wordt momenteel hard gewerkt om op 13 juni open te kunnen. In eerste instantie worden dan de officiële openingstijden gehanteerd welke te vinden zijn op de website van de kinderboerderij.

Naast de gebruikelijke festiviteiten paaseieren zoeken en schaapscheerdersfeest die helaas afgelast waren kon ook de jaarlijkse huis-aan-huis collecte in Sint Pancras en omstreken niet doorgaan vanwege het corona-virus. In plaats daarvan is er middels een flyer de oproep gedaan om een donatie per bank over te maken. Veel mensen hebben dit gedaan en Jong Leven bedankt iedereen voor het doneren. Samen met een bedrag dat de Rabobank heeft geschonken uit het Coöperatief Noodfonds is de inkomstenderving door het corona-virus grotendeels opgelost en daarmee het voortbestaan van de kinderboerderij voorlopig weer gewaarborgd.

Pony Lisa heeft een nieuwe bazin!

Pony Lisa heeft een nieuwe bazin!

Begin april werd Stella flink verrast. Al een tijdje verzorgt zij onze pony Lisa die aan de Twuyverweg staat. Stella was zo gek op Lisa dat ze al een aantal keer voor de grap zei dat ze Lisa graag over zou willen nemen. Begin april was het dan zover. Stella kwam nietsvermoedend bij Lisa aan. Toen ze aankwam, zag ze vlaggetjes en ook haar ouders waren aanwezig. Mandy vertelde haar dat Lisa voortaan háár pony zou zijn. Wat een verrassing was dat voor Stella. Natuurlijk was ze ontzettend blij. Wij gaan Lisa heel erg missen maar gelukkig blijft ze in de buurt. Binnenkort zullen we een update doen van de avonturen van Stella en Lisa.

Kinderboerderij gesloten i.v.m. Coronavirus

Kinderboerderij gesloten i.v.m. Coronavirus

Stichting kinderboerderij Jong Leven is sinds zondag 15 maart tot nader order gesloten voor publiek vanwege het Coronavirus. Helaas is dit net in de periode dat er allerlei pas geboren dieren op de kinderboerderij zijn te bewonderen zoals jonge geitjes en lammetjes.

Bovendien zal de geplande jaarlijkse collecte vanaf 23 maart in Sint Pancras en de Alkmaarse wijken De Nollen en Vroonermeer uitgesteld worden tot een nader te bepalen periode in dit jaar. Dit is in afwijking van wat er in jaarlijkse nieuwsbrief van de kinderboerderij te lezen valt, want deze was al gedrukt voordat de maatregelen bekend werden. Toch nog een heugelijk feitje om te noemen is dat de eerste lammetjes van “Jong Leven” inmiddels naar buiten mogen en deze van een afstandje te zien zijn op een weiland langs de Twuyverweg in Sint Pancras. Voor een kleine wandeling kan er trouwens wel altijd nog even om het terrein van de kinderboerderij gelopen worden, maar hou wel afstand van eventuele andere mensen.

Jong Leven als stage- en opleidingsplaats

Jong Leven als stage- en opleidingsplaats

Door de grote verscheidenheid aan dieren en de goede huisvesting is de kinderboerderij een prachtige en gewilde locatie voor onderwijsinstellingen. Het hele jaar door lopen leerlingen van het Clusius College en de Spinaker stage en worden er klassikaal praktijklessen gegeven en zelf examens dierenverzorging afgenomen. Hierbij is tevens voorzitter Yde Bouma één van de examinators. Afgelopen jaar heeft Pepijn Smilda, oud-zaterdag jeugdmedewerker, op onze locatie zijn diploma Bedrijfsleider Dierenverzorging behaald en ook dit jaar begeleiden we weer 2 kandidaten. Verder doen ook veel leerlingen van diverse scholen maatschappelijke stages bij ons.

Om de toekomst van de kinderboerderij te waarborgen (blijven voldoen aan de eisen van het Keurmerk) heeft onze medebestuurslid Esther Bodegraven het diploma ‘Houder van overige zoogdieren’ behaald en heeft onze dierenverzorger Cliff Capin met goed resultaat de cursus ‘Schapenverloskunde’ gevolgd. Allen van harte gefeliciteerd.

Kerstmusical ‘Wollig Kerstfeest’ bij kinderboerderij Jong Leven

Kerstmusical ‘Wollig Kerstfeest’ bij kinderboerderij Jong Leven

Op tweede kerstdag donderdagmiddag 26 december staat de kinderboerderij volledig in het teken van kerst. Er is een sfeervolle kerststal ingericht waar de kerstmusical ‘Wollig kerstfeest’ zich zal afspelen. De band Ma Murphy’s speelt live muziek op het plein en ook de kerstman is aanwezig.
Kinderen kunnen hun eigen gemaakte kerstversiering van thuis meenemen, of op de kinderboerderij iets moois knutselen, en deze in de kerstboom hangen, waarna ze een attentie krijgen van de kerstman. Er is gratis warme chocolademelk en voor de volwassenen gluhwein. Het belooft een gezellige middag te worden dus kom tweede kerstdag naar de kinderboerderij. Het speelt zich af vanaf 14:00 uur tot 16:00 uur en vanzelfsprekend is de toegang gratis!

Jong leven op Jong Leven

Jong leven op Jong Leven

Op donderdag 12 september is cavia Miep bevallen van 4 jonkies. Uiteraard zijn het schatjes om te zien, kom gerust langs om ze te bewonderen!

Sponsorloop Paus Johannes school

Sponsorloop Paus Johannes school

De kinderen van de Paus Johannes school gaan langs de deuren met een intekenlijst voor een sponsorloop die plaatsvindt op woensdag 2 oktober. De opbrengst hiervan komt ten goede aan Kinderboerderij Jong Leven. De opbrengst zal besteed worden aan nieuwe infrarood verwarming voor onze educatieruimte. De huidige, in slechte staat verkerende, gaskachels worden dan vervangen. We streven er naar om de komende jaren geheel ‘van het gas af’ te gaan. De Paus Johannes school gaat ons daarmee een handje helpen.
Een voortreffelijk initiatief waarbij de Paus Johannes school hun maatschappelijke betrokkenheid toont, hulde!