Ons bestuur

Yde Bouma

Voorzitter

Over Yde Ik ben voorzitter/beheerder sinds 1992 en medeoprichter van de kinderboerderij. Daarnaast ben ik belast met de algehele leiding van het kinderboerderijgebeuren met haar vele vrijwilligers en daarbij word ik ondersteund door 4 medebestuursleden.

Wat ik verder doe:

Contactpersoon voor gemeente en bedrijven, voor wat betreft subsidie en sponsoring e.d.

Praktijkbegeleider van studenten van het Clusius College tot MBO4.

De eindverantwoording voor de verzorging van de dieren en accommodatie, alsmede de in- en verkoop van de grote dieren en ik verzorg de inkoop van het voer.

Coördineren van de jaarlijkse donatieronde.

Daarnaast ben ik bijna dagelijks ’s ochtends aanwezig op de kinderboerderij en ben ik aanspreekpunt voor vele zaken en vragen van bezoekers..

Een hele waslijst dus!

Jacco Kuitwaard

Secretaris

Bas Staadegaard

Penningmeester

Over Bas Bas (85 jaar) was tot 2000 werkzaam als tandtechnicus. Naast zijn functie als tandtechnicus was hij vrijwilliger bij en gedurende vele jaren voorzitter van Solexclub Vroem Vroem.

Vanaf 1999 tot heden is hij vrijwilliger bij Kinderboerderij. Hij is begonnen als oppasser, voerder en “manusje van alles. Nu haalt hij o.a. 4 dagen in de week groenafval bij de Dekamarkt en brood bij Bakkerij Beerse op en sinds 2001 tot heden is hij ook bestuurslid in de functie van penningmeester.

Na een hersenbloeding, een paar jaar geleden, doet hij dit werk nog steeds, maar hij doet geen lange ritten meer met de auto en blijft dan ook een beetje in de buurt. Zijn rijbewijs is weer met 5 jaar verlengd en hij hoopt het tot zijn 90e vol te houden en zegt: ‘Daarna zien we wel verder..’

Esther Bodegraven

Vice-voorzitter

Over Esther: Ik ben sinds 1998 werkzaam op de kinderboerderij. Ik ben begonnen als oppasser in het weekend en met het meehelpen bij alle festiviteiten. Later ben ik allerlei losse werkzaamheden gaan doen. Omstreeks 2012 ben ik bestuurslid geworden en inmiddels vice-voorzitter. Ik ben toen samen met Yde begonnen om alles te doen om het Keurmerk te behalen. Dat lukte in 2014. Ik heb geen echte vaste taak maar de bedoeling is wel dat ik me meer ga richten op het begeleiden van stagiaires.